Grundläggande kunskap om mekanismen gaffeltruck lastbil differential

1. gaffeltruck framaxeln differentiell roll: viktigaste kraftöverföringsaxeln är vridmomentet, så att de två axlarna utan ständig rotation, att möta vänster och höger hjul är inte lika med rotation kraven.

2. gemensamma gaffeltruck differentiell struktur: främst av de skal, planetariska redskap (cross skaft och fyra paraply redskap till form), justera planetariska axel, Axel redskap, packning, axel och så vidare.

3. gaffeltruck differentiell verk: främst genom några kugghjul, disk gears, planetväxlar, drivna redskap för att organisera, främst användningen av planetarisk redskap rotation och kan aktivera principen om omvandlingen av den faktiska skillnaden rotation att uppnå turn roll och rotation.

4. När gaffeltruck i en rak linje, planetväxel inte startar (lika på vänster och höger grupp som helhet), finns det ingen roll i differential.

5. gaffeltruck framaxeln differentierad klassificering: kon hjulet (paraply) struktur, struktur av cylindriska hjulet, vridna och inte vridna, osv, nuvarande gaffeltruck på användningen av mer allmänt används fyra planeter Gears (paraply gears sammansättning), strukturen i vridning till sammansättningen av differential.

6. När gaffeltruck i turning, planetväxel kan kretsa och kan rotera, (rotation kan eliminera den hjul delen av axeln redskap kraften till sida redskap (eller stopp) att spela rollen av differential sida den

7. Anti-skid differential: den huvudsakliga användningen av påtvingad låsning (halv-axel) och automatisk låsning (halv-axel) två, vanliga differential med en differentialspärr att slutföra.