Automobile gjutning processkunskap och utvecklingstrend av dess komponentteknologi

Gjutning är en av de äldsta metoderna för metallbearbetning. Ca 15% ~ 20% av bildelar är gjutna av olika gjutning metoder. Dessa gjutgods är främst viktiga komponenter i elsystemet och viktiga strukturella komponenter.

För närvarande Europa och Förenta staterna bilindustrin utvecklade länder bil gjutning avancerad produktionsteknik, produktkvalitet, produktionseffektivitet, miljöföroreningar. Gjutning rå och extra material har varit bildade serien och standardisering, hela produktionsprocessen har varit uppnådda mekanisering, automation och intelligens. Dessa länder generellt använder digital teknik för att förbättra nivån på gjuteri processdesign, gjutning skrot hastighet av ca 2% till 5%, och har etablerat en multinationell service system och nätverk teknisk support. Däremot är Kinas bil gjutgods, även större produktion, mestadels svart gjutgods med mervärde och låga tekniska innehåll och relativt enkla struktur, som är långt från främmande länder. Denna uppsats huvudsakligen från bil energibesparing och miljöskyddsaspekter av utveckling behöver, diskuterar bil gjutning och fordonsteknik utveckling.

Med den ökande efterfrågan på bil energibesparing och miljöskydd samt att minska produktionskostnaden, gjutning och bildar fördelarna med befintliga gjutning, den ursprungliga stansning, svetsning, smide och gjutning av flera delar, genom rationell design och strukturell optimering av integrerade delar gjutning Forming, kan effektivt minska vikten på delar och minska onödiga bearbetningsteknik, för att uppnå lätta och högpresterande komponenter.

Under förutsättningen för styrka och säkerhet verkställigheten av fordonet, bromsa vikten av fordonet kan minskas så mycket som möjligt att minska vikten på fordonet för att förbättra den dynamiska prestandan för fordonet, minska bränsleförbrukningen och minska avgaser föroreningar. Varje 100 kg bilen bromsa viktminskningen, 100 km bränsleförbrukning kan vara minskad 0,3 ~ 0,6 L, om fordonets vikt att minska 10%, bränsleeffektivitet kan vara ökat 6% till 8%. Med behovet av miljöskydd och energisparande blivit den lätta vikten av bilar trenden i världen bil utveckling. Den lätta vikten av bil gjutgods har också blivit en av de viktiga utveckling riktningarna av automotive gjutgods.

Den så kallade bil gjutning precision gjutning bildar avser främst förlorade skum och investeringar gjutning teknik. Med utvecklingen av automotive bildar gjutteknik refererar gjutning precision bildar till en typ av gjutning bildar metod. Gjutgods av denna typ av formar kan användas direkt utan att skära eller klippa. Med de ökande kraven på precision av gjutgods, gjutning precision bildar teknik har utvecklats snabbt under senaste år, och en rad nya casting formningsmetoder såsom exakt sandgjutning, kontrolleras förlorade skum casting, trycket gjutning och pressgjutning har dykt upp. Cosworth gjutning metoden är utvecklad av Förenade kungariket med en zirkon sand sand core kombination och elektromagnetisk pump kontroll hälla metod har använts framgångsrikt för massproduktion av aluminiumlegering cylinder och det har varit många tekniska variationer, såsom användning av lågt tryck gjutning istället för elektromagnetisk Pump gjutning process. Denna typ av gjutning metod kan producera aluminiumlegering cylinder väggtjocklek av 3.5 ~ 4.0 mm, är företrädare för exakt sandgjutning processen.

För att möta de allt strängare miljölagar och förordningar, är bilen i rörelse i riktning mot lightweight. För varje 10% minskning i fordonets viktminskning, bränsleförbrukningen kan minskas genom 5,5%, bränsleekonomi kan ökas med 3% ~ 5% och utsläppen kan minskas med ca 10%. Tillämpningen av aluminium och magnesium och andra icke-järnmetaller legering gjutgods, utvecklingen av stora och komplexa integrerade struktur av gjutgods och den omfattande tillämpningen av precisionsgjutning bildar teknik är det huvudsakliga sättet att uppnå lightweight Automotive gjutgods. Därför är det nödvändigt att forskning och utveckling och produktion av automotive gjutgods bör förverkligas genom den omfattande användningen av digital teknik, genom den breda tillämpningen av högpresterande gjutning material och automationsutrustning och för att möta behoven hos den moderna bilindustrin.