Automobile gjutning processkunskap och sin gjutning teknik utvecklingstrend

1. utveckling av fordons gjutgods riktning

1.1 integrerad design av automotive gjutgods

Med automotive energibesparingen och minska produktionskostnaderna krav fortsätter att öka, till fullo utnyttja fördelarna med gjutning, den ursprungliga stansning, svetsning, smide och gjutning bildar flera delar, genom rimliga design och struktur optimering, att uppnå integrerade delar gjutning Forming, kan effektivt minska vikten på delar och minska onödig behandling av processen, för att uppnå vikten av delar och hög prestanda.

Utveckling trenden för bil gjutning integration är mer uppenbara i utvecklingen av färgmetaller aluminiumlegering gjutgods. För att utnyttja gjutprocessen att uppnå egenskaperna hos den komplexa strukturen av gjutgods, har det varit en integrerad design av dörren plattan,

Sätet skelett, instrumentpanelen skelett, främre ram och brandvägg, vars storlek är betydligt större än de gjutgods som tillverkas för närvarande, kräver produktion av 4 000 till 5 000 t eller ännu större tonnage die casting maskiner.

1.2 vikt av automotive gjutgods

För att garantera styrkan och säkerheten i bilen under förutsättningen att bilen så mycket som möjligt minska kvaliteten på förberedelserna, att uppnå låg vikt, därigenom öka bilens ström, minska bränsleförbrukningen och minska avgaser föroreningar. Bil minskning av 100 kg per 100 gram, 100 km bränsleförbrukningen kan minskas genom 0,3 ~ 0,6 L, om fordonets viktminskning av 10%, bränsleeffektivitet kan ökas med 6% till 8%. Med behov av miljöskydd och energisparande, vikten på bilen har blivit världens bil utvecklingstrend, vikten av automotive gjutgods har blivit en av viktig riktning mot utveckling av fordons gjutgods.

1.2.1 lättviktsdesign bil gjutgods

För totala säkerhetsfaktorn av gjutgods är samma tjocklek designen en av de viktigaste metoderna för automotive gjutgods. Den största nackdelen med samma tjocklek designen är dock att den strukturella prestandan inte kan utnyttjas fullt ut och vikten av gjutning ökar. Med CAE analys, topologi optimering och andra sätt att optimera utformningen av delar, så att delar av stress värdet av olika delar nära olika delar av väggtjockleken är inkonsekvent, små delar av den tunnare godstjocklek eller inte för att minska materialet vikten av. Med hänsyn till gjutning bilda kan uppnå bildandet av komplex struktur gjutgods, du kan uppnå en mängd olika oregelbundna formade tvärsnitt. Design, användning av CAE eller topologi optimering och andra transportmedel stressanalys av delar. Alltefter fördelningen av kraft, Bestäm formen på delarna och lokala särskilda materialtjockleken. Genom gjutning förstärkning, gräva hål och förtjockning, kan kraftigt minska vikten av delar.

1.2.2 lättmetall bil gjutgods

Användningen av aluminium och magnesium och andra lättmetall material är de huvudsakliga vikt förlust åtgärderna aktuella biltillverkarnas. Densiteten på aluminium är endast 1/3 av stål, och har utmärkt korrosionsbeständighet och duktilitet. Tätheten av magnesium är mindre, bara 2/3 av aluminium, utmärkt i högt tryck gjutning villkor. Aluminium och magnesium specifika styrka (styrka och kvalitet ratio) är ganska höga, minska vikten, förbättra bränsleeffektiviteten spelar en avgörande roll. Amerikanska bilindustrin under de senaste två åren att förbättra konkurrenskraften, med dess omfattande användning av aluminium och magnesium gjutgods och integrerad gjutning är närbesläktade.

1.2.3 high performance automotive gjutgods

Förbättra prestanda för materialet, så att vikten av enhet delar tål högre laster, är ett sätt att effektivt minska vikten av gjutgods. Stent-typ gjutgods står för en betydande andel av gjutgods, och utvecklingen av gjutgods har också blivit ett fokus. Genom värmebehandlingen och andra åtgärder för att göra materialet mikrostruktur ändringar, kan därigenom öka styrkan i delar, stelhet eller seghet, effektivt minska vikten av delar.

Isotonic kylda segjärn, inte bara styrka stål än vanligt stål har förbättrats, och tätheten är lägre än stålet, tätheten av 7,1 g / cm3, medan gjutstål densiteten 7,8 g / cm3, rekommenderas allmänt under senare år har materialet i användning av isotermiska snabbkylning segjärn, i samma storlek av gjutgods villkor i ljus, 10% lättare än stål. Dongfeng Motor Company i en viss typ av kommersiella fordon användes svalna i segjärn gjutjärn i stället för stål lätta vikt kontroll arbete,

Och för isotermiska snabbkylning segjärn bitar av höghållfast kännetecken för 14 fjädringskomponenter till expertforum linje redesign. Tabell 1 är användningen av isotermiska snabbkylning segjärn material efter byte av den lätta effekten, den totala viktminskningen på nästan 40%, effekten är betydande. Det bör noteras att lätta vikt effekten i tabell 1 är inte bara materialersättning, men också bidrag av lightweight design. I allmänhet, åtföljs byte av material för automotive gjutgods ofta av lättviktsdesign delar.

I aluminiumlegering och magnesium aluminiumlegering gjutgods också använda hög styrka, hög tuffa material att ersätta det ursprungliga ljuset legering viktminskning på grundval av tillämpningen av högpresterande material för ytterligare viktminskning, de USA General Motors Corporation för att ersätta den högpresterande AE44 legeringen ursprungliga aluminiumlegering, användning av högtrycks gjutning metod för produktion biram, i aluminiumlegering viktminskning på grundval av ytterligare viktminskning 6 kg.

2. bil gjutteknik utveckling riktning

2.1 tunnväggiga komplex struktur gjutgods produktionsteknik

Med utvecklingen av bilindustrin och efterfrågan på energi och utsläpp minskning, vikten av bildelar blir mer och mer lätta. Genom tunna design är det en viktig utveckling riktning av motorblocket. FAW Casting Co., Ltd. för FAW-Volkswagen produktionen gjutjärn cylindern, till exempel tidig produktion av 06A cylinder vägg tjocklek 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 cylinder vägg tjocklek 4 mm ± 1 mm, nuvarande massproduktion av EA888Evo2 cylinder väggtjocklek 3,5 mm ± 0,8 mm, nästa generation EA888Gen.3 cylinder produktstrukturen är mer komplex, väggtjocklek på bara 3mm ± 0,5 mm, är den tunnaste grå gjutjärn cylindern. I massproduktion finns det vissa problem såsom trasiga core, avdrift kärna och vägg tjocklek fluktuerande. Dock genom kontroll av kvaliteten på sand core och sand, men inte kan uppfylla produktionskraven EA888Gen.3 cylinder, måste användas som en hel grupp av core hälla processen.

2.2 aluminium-magnesium legering storskaliga strukturella delar tillverkningsteknik

Med den ökande efterfrågan på energibesparing, miljöskydd och kostnadsminskningar, aluminium-magnesium legering storskaliga strukturella gjutning har blivit en viktig utvecklingstrend, och dess tillverkningsteknik har blivit aktuell utveckling av hotspots. Närvarande är den huvudsakliga produktionstekniken av aluminium-magnesium legering storskaliga strukturella delar högtrycks gjutning, extrudering rollbesättning och lågtryck gjutning. Som högtrycks gjutning produktionseffektivitet, produktkvalitet har blivit den huvudsakliga produktionsprocessen, utvecklingen av dess tillverkningsteknik är främst koncentrerad till högtrycks gjutprocess är lätt att krypa, lätt för att bilda en klyvöppningar släpper gjutning, kan inte värma behandling problem.