Automobile gjutning processkunskap och teknik utvecklingstrend

Ca 15% till 20% av auto delar är gjutna produceras av olika gjutning metoder. Dessa gjutgods är främst viktiga komponenter av kraftsystemet och viktiga strukturella komponenter. Närvarande, Europa och USA bilindustrin utvecklade länder, bil gjutning produktionstekniken är avancerad, produktkvalitet är bra, hög produktionseffektivitet, miljöföroreningar. Gjutning rå och extra material har varit bildade serien och standardisering, hela produktionsprocessen har varit uppnådda mekanisering, automation och intelligens. Dessa länder generellt använder digital teknik för att förbättra nivån på gjutning processdesign, gjutning skrot hastighet av ca 2% till 5%, och har etablerat en multinationella service system och nätverk teknik-support. Däremot även om Kinas bil gjutgods större produktionen, men de flesta av dem är lågt förädlingsvärde och låga tekniska innehållet, är strukturen relativt enkel svart gjutgods, och klyftan mellan utländska nivå. I artikeln beskrivs främst utveckling riktning bil gjutning och bil teknik från utveckling efterfrågan av bil energibesparingar och miljöskydd.

1. utveckling av fordons gjutgods riktning

1.1 integrerad design av automotive gjutgods

Med automotive energibesparingen och minska produktionskostnaderna krav fortsätter att öka, till fullo utnyttja fördelarna med gjutning, den ursprungliga stansning, svetsning, smide och gjutning bildar flera delar, genom en rimlig design och strukturell optimering, att uppnå integrerade delar gjutning Forming, kan effektivt minska vikten på delar och minska onödig behandling av processen, för att uppnå vikten av delar och hög prestanda.

Utveckling trenden för bil gjutning integration är mer uppenbara i utvecklingen av färgmetaller aluminiumlegering gjutgods. För att utnyttja gjutprocessen att uppnå egenskaperna av produktion av komplexa strukturella gjutgods, har integrerad design av dörrpaneler, seat skelett, instrumentpanelen skelett, främre ram och integrerade Brandväggsdesign av högtrycks gjutgods, storleken är betydligt större än den aktuella produktionen Casting, behovet av 4 000 ~ 5 000 t eller ännu större tonnage pressgjutning maskin för produktion.

1.2 vikt av automotive gjutgods

För att garantera styrkan och säkerheten i bilen under förutsättningen att bilen så mycket som möjligt minska kvaliteten på förberedelserna, att uppnå lightweight, därigenom öka fordonets makt, minska bränsleförbrukningen och minska avgaser föroreningar. Kvaliteten på fordonet minskas med 100 kg och bränsleförbrukning per 100 km kan minskas med 0,3 till 0,6 L. Om fordonets vikt minskar med 10%, kan bränsleeffektiviteten ökas med 6% till 8%. Med behov av miljöskydd och energisparande, vikten på bilen har blivit världens bil utvecklingstrend, vikten av automotive gjutgods har blivit en av viktig riktning mot utveckling av fordons gjutgods.

2. bil gjutteknik utveckling riktning

Produktionsteknik för thin - walled komplex struktur gjutgods

Med utvecklingen av bilindustrin och efterfrågan på energi och utsläpp minskning, vikten av bildelar blir mer och mer lätta. Genom tunna design är det en viktig utveckling riktning av motorblocket. FAW Casting Co., Ltd. för FAW-Volkswagen produktionen gjutjärn cylindern, till exempel tidig produktion av 06A cylinder vägg tjocklek 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 cylinder vägg tjocklek 4 mm ± 1 mm, nuvarande massproduktion EA888Evo2 cylinder vägg tjocklek 3,5 mm ± 0,8 mm, nästa generation EA888Gen.3 cylinder produktstrukturen är mer komplex, väggtjocklek på bara 3mm ± 0,5 mm, är den tunnaste grå gjutjärn cylindern. I massproduktion finns det vissa problem såsom trasiga core, avdrift kärna och vägg tjocklek fluktuerande. Dock genom kontroll av kvaliteten på sand core och sand, men inte kan uppfylla produktionskraven EA888Gen.3 cylinder, måste användas som en hel grupp av core hälla processen.

2.2 aluminium-magnesium legering storskaliga strukturella delar tillverkningsteknik

Med den ökande efterfrågan på energibesparing, miljöskydd och kostnadsminskningar, aluminium-magnesium legering storskaliga strukturella gjutning har blivit en viktig utvecklingstrend, och dess tillverkningsteknik har blivit aktuell utveckling hotspot. Närvarande är den huvudsakliga produktionstekniken av aluminium-magnesium legering storskaliga strukturella delar högtrycks gjutning, extrudering rollbesättning och lågtryck gjutning. Som högtrycks gjutning produktionseffektivitet, produktkvalitet blivit huvudsakliga produktionsprocessen, dess tillverkningsteknik utveckling fokuserade på högtrycks gjutprocessen är lätt att krypa, gjutning lätt att formuläret porer, kan inte värmebehandling problem.

2.3 gjutning Precision gjutning teknik

Vanligen kallat exakt gjutning av automotive gjutning främst refererar till eliminering av mögel och investeringar gjutning teknik. Med utvecklingen av bil bildar gjutteknik är gjutning precision bildar en typ av gjutning bildar metod. Gjutgods som produceras av denna typ av bildar metoden kan användas direkt utan att skära eller klippa. Med förbättring av gjutning storlek precision, gjutning precision bildar tekniken har utvecklats snabbt under de senaste åren, och en rad nya gjutning metoder har utvecklats såsom precision sandgjutning, förlorade skum gjutning, kontrollerade pressgjutning och pressgjutning. Den Cosworth gjutning metod utvecklades av Storbritannien med en kombination av zirkonium sand core och kontrolleras av en elektromagnetisk pump. Det har med framgång använts för massproduktion av aluminiumlegering cylindrar och har medverkat i många processen varianter såsom lågt tryck gjutning istället för elektromagnetisk Pump gjutning och andra processer. Användningen av denna typ av gjutning metod kan producera väggtjocklek av 3.5 ~ 4,0 mm aluminiumlegering cylinder, är den nuvarande precision sandgjutning för processen.

I högtrycks gjutprocessen utvecklats på grundval av vakuum gjutning, syresatt pressgjutning, halvfasta metall reologiska eller tixotrop pressgjutning process, för att eliminera gjutning defekter, förbättra interna kvalitet och utvidga omfattningen av dö gjutning-program. Håller på att extrudering gjutning, smältan fylls stelnat under press och har fördelarna med slät, ingen metall stänk, mindre förlust av metall flytande oxidation, energibesparing, säker drift och defekter av gjutning hål. Högpresterande aluminiumlegering gjutning utveckling och tillämpning av ett brett spektrum av applikationer.

Kontinuerlig tillväxt i bil produktion kräver gjutning produktionen till hög kvalitet, utmärkt prestanda, near net shape, flera arter, låg förbrukning, låg kostnad riktning. Som ett fordon ca 15% till 20% av delar är gjutna. Detta kräver casting industrin att fortsätta använda en mängd ny teknik, nya material för att förbättra den övergripande nivån på gjutning. Gjutning precision gjutteknik kan möta kraven ovan automotive gjutgods och dess tillämpningar kommer också att omfatta de olika gjutprocesser automotive gjutgods.

För att möta de alltmer krävande miljöbestämmelserna, bilarna går mot lätta vikt. Minskad fordonets vikt med 10%, bränsleförbrukningen kan minskas genom 5,5%, bränsleekonomi kan ökas med 3% till 5%, samtidigt minska utsläppen med ca 10%. Tillämpning av aluminium och magnesium och andra nonferrous aluminiumlegering gjutgods, utvecklingen av stora komplex struktur av integrerade gjutgods och omfattande tillämpningen av precisionsgjutning gjutning teknik är att uppnå det huvudsakliga sättet att minska vikten på Automotive gjutgods. Och kräver därför omfattande användning av digital teknik på grundval av högpresterande gjutning material, automationsutrustning, såsom ett brett spektrum av medel för att uppnå utveckling och produktion av automotive gjutjärnsprodukter att tillgodose behovet av moderna fordonsindustrin.