Orsaker och förebyggande åtgärder av bil gjutning mekaniska klibbiga Sand

Mekaniska klibbiga sand, även känd som metall flytande permeation klibbiga sand, består av flytande metall eller oxid genom kapillär infiltration eller gas infiltration vägen in i kaviteten surface sand klyftan, ytan av Automobile gjutning metall och sand mekanisk blandning av självhäftande skikt. Qinghe klibbiga sandlagret kan ses när metallen lyster. Mekaniska klibbiga sand ytan var svamp-liknande, följa fast ytan av den Automobile gjutning, och mer inträffade i sand och sand core ytan värme och stark sand täthet av låg delar, såsom hälla nära munnen, Automobile Casting tjock avsnitt, Groove.

Mekaniska klibbiga sanden inte bara påverkar utseendet av Automobile Casting Automobile gjutgods, men orsakar också skrotning, så mekaniska klibbiga sanden av Automobile gjutgods måste ges tillräcklig uppmärksamhet att förbättra produkten avkastningen. Jag kombinerat med mångårig praktisk erfarenhet av produktion och hänvisa till relevant information, tala om orsaken till Automobile gjutning sand och dess förebyggande åtgärder.

1, automobile Casting och design

Sådan konstruktion kommer att främja produktionen av mekaniska pinnar om rösterna och mönster kommer att orsaka sanden för att ha en skarp, överhängande eller utskjutande form, eller en platt sand eller sand core. Eftersom denna typ av struktur av Automobile gjutgods kommer sand, sand core lokal värme koncentration, dess normala prestanda förstörs, sand, sand core yta i förväg kollaps, smält metall eller oxid lätt tränga in och producera mekaniska klibbiga sand. I detta avseende koncentrerade i värmen delar av användningen av särskilda sand, såsom zirkon sand eller olivin sand, för att förbättra dess långsiktiga värme eller hög temperatur strålning kapacitet.

2, ser ut som

(1) uppkomsten av dålig designprocessen, så att sanden inte är stram eller kompakt kompaktering, kommer att orsaka hålighet ytan grov eller löst, det finns en direkt inverkan på produktionen av mekaniska klibbiga sand. Utseende av processdesign ofta visas följande felmeddelande:

Först, den mögel delen av fel val, vilket resulterar i typen är för högt, eller i formuläret sand i bildandet av djup hålighet.

För det andra, utseendemässigt av mögel på undersidan av layouten för felaktig position, så att depression är svårt att Chung, detta kan bero på mönstret från väggen för nära, eller uppkomsten av alltför nära. På grund av arrangemanget är för trångt, kommer att orsaka den Automobile gjutning att producera svullnad sand, även om det finns inga uppenbara svullnad av sand, blir det mekaniska klibbiga sand. På grund av samma ursprung av felet visas mekaniska klibbiga sand och utbuktande på den samma Automobile gjutning.

Tredje, glutenintolerans, riser och löpare position ordnad felaktigt, det blir lätt att Chung äkta depression, som är layouten av riser systemet.

Fjärde, från sluttningen mögel<1.5 °,="" even="" if="" the="" sand="" tightness="" of="" the="" appropriate,="" will="" make="" the="" sand="" surface="" tear,="" easy="" to="" make="" metal="" or="" metal="" oxide="">

(2) utseendemässigt av dålig struktur i processen, vilket resulterar i metall flytande statiska trycket är för högt. På grund av ökningen av statiskt tryck, att sand belastningen öka, så behovet av särskilda sand eller mer kompakt modellering metoden att motstå metall vätskan på sanden typ av osmotiska trycket.

3, sanden boxas

Design och konstruktion av sandlåda är orimligt, som resulterar i ojämn sand kompakthet eller Chung sand är för mjuk.

De allmänna orsakerna till dessa problem är följande:

(1) felaktig position i rutan hindra vissa av förlisningen av den Chung verkliga, vilket resulterar i lokala sand för mjuk, orsakar svullnad sand eller mekaniska klibbiga sand.

(2) med hänsyn till sandlåda är för liten för att orsaka Chung sand inte är riktiga.

(3) felaktig position i rutan, så att de glutenintolerans och riser inte kan placeras på rätt plats, så att stocken eller glutenintolerans och vilken typ av sand mellan kompaktering inte är tät. Och eftersom institutionen kommer oundvikligen att leda värme koncentrationen, så att mekaniska klibbiga sanden är allvarligare. Därför, om de glutenintolerans eller riser position inte kan ändras, rutan måste vara avskurna eller bort från hela.

(4) rutan är för hög. Mekaniska klibbiga sand är vanligtvis förknippas med ogenomtränglighet av kaviteten och det statiska trycket av smält metall, storlek metall flytande trycket, och metall tätheten och höjden av den övre rutan. Om du behöver starta från Automobile Casting förminska, rutan bör ha en viss höjd, men sand prestanda måste också förbättras.

4, hälla riser system

(1) felaktig position av ståndaren orsakade en lokal överhettning av sanden, vilket leder till kaviteten förstöras förtidigt. Den metall vätskan eller metall oxider bildas vid hög temperatur är mer sannolikt att tränga in i kaviteten.

Exempel på sådana fall är följande:

Först den glutenintolerans eller riser från ytan för nära bildar en varm avsnitt, den heta delen av den sand typ om inte Chung, de mekaniska klibbiga sand defekterna kommer att vara mycket allvarliga.

För det andra, i en viss hålighet på ytan av flödet av metall för mycket, kommer att värmas upp till omfattningen av tillräckligt för att förstöra utsträckningen. Om den inledande stelnat hårda skalet i kaviteten är senare infiltrerade av den smälta metallen, är klibbiga sanden ännu allvarligare.

Tredje i den hälla, där kan orsaka metallen flytande trycket är för högt några faktorer, kan leda till Automobile gjutgods producerar mekanisk klibbiga sand. När metall vätskan är inte bara högt tryck och temperatur är hög, är situationen särskilt allvarlig.

(2) andelen av tvärsnitt av glutenintolerans, löpare och löpare är felaktig, så att den smälta metallen oxideras kontinuerligt under hälla, öka antalet metalloxider och orsakar de fluxing av gjutning sand. Under processen hälla Usenets systemet bör alltid vara fylld med smält metall, annars metall lösningen kan oxideras vid någon del av Automobile Casting systemet.

(3) riser hals storlek är för stor, kommer att orsaka dess omgivande sand överhettning, vilket är ett vanligare problem. Detta problem orsakas ofta av ståndaren halsen är för lång, för att hålla metallen i botten av munnen är inte förtidigt stelnat, måste du öka storleken på halsen. Om utformningen av riser halsen inte beror på felaktig fyllning, är det bäst att förkorta riser halsen för att förhindra solidifiering, i stället för att öka dess storlek. Mindre riser hals, kan minska sand typ värmen.

(4) gate kopp eller glutenintolerans felaktig design, så att när hälla upp i luften som orsakas av oxidation av metall vätska, som oftast orsakas av turbulens, film kommer att fortsätta att ackumuleras mekanisk adhesion sand med den ytan metalloxid.

5, sand

(1) den ursprungliga sand partikelstorleksfördelning är inte enhetlig, kommer att orsaka sand kompakthet är låg, den ursprungliga sand partikelstorleksfördelning av den maximal kompakthet av sand har en direkt inverkan.

(2) sand flöde och dålig formbarhet.

(3) shell sand på kådan är alltför tunn film, kommer att göra skalet av den lokala styrkan och lokala sand täcks inte av harts, ofta på grund av detta enkla skäl, så att bildandet av mekaniska sand fastnar.

(4) permeabilitet av mögel är för hög, vilket är en annan reflektion av sand partiklarna för tjock. Kompakthet och andningsförmåga är två faktorer som påverkar varandra. Låg grad av täthet är god ventilation, och vice versa.

(5) sand kol eller deoxiderande material är otillräckliga, kommer att producera för mycket metalloxid, så att oxiden våt sand och lätt att tränga igenom.

6, kärnan

(1) obestruket färg sand core sand alltför grovt eller dålig partikelstorleksfördelning, och den ursprungliga sand partikelstorleksfördelning är inte enhetlig, effekterna av bildandet av mekaniska klibbiga sand.

(2) sand core är inte Chung, och sand typen är inte samma som arten av samma, mekaniska klibbiga sanden har en betydande inverkan.

(3) sand core ytan ojämna eller porösa, kommer att orsaka mekaniska klibbiga sand. Smält metall eller oxider infiltrerar denna ojämna eller porösa yta och sedan infiltrerar kärnan.

(4) sand core under lagring av fukt. För sand core är vattnet alltför mycket besvär. Eftersom sanden core för mycket vatten är inte lätt att upptäcka. Vissa sand kärnor ser ut som torra, men i själva verket vattnet är fortfarande mycket hög.

(5) sand kärnan i hanteringen av slarvig eller i färgen är fortfarande i vått tillstånd vid hantering och leda till skador eller slitage beläggning. Följden är att beläggningen på kärnan inte är tillräckliga för att förhindra metall eller oxider från att tränga in i kärnan. Måla på skadan institutionen som om sanden core för att öppna ett hål, orsakar den metall flytande kokande och producera mekaniska klibbiga sand.

(6) sand core beläggning nedsänkning för grunt, kommer direkt orsaka mekaniska klibbiga sand.

(7) sand core beläggning hållfasthet hög temperatur är låg. På grund av bristande lera i färgen, eller för mycket vätska, så att bindemedelsinnehåll minskade, vilket resulterar i lägre styrka av beläggningen orsakad av mekanisk adhesion sand.

(8) core sand blandat fattiga, så att enskilda delar av sand core styrka är för låg, vilket resulterar i grottforskning när hälla, resulterande i mekaniska klibbiga sand.

(9) sand core städning och dålig reparation, det kommer direkt orsaka mekaniska klibbiga sand. Sand kärnan att stärka inspektionen, sådana brister bör kunna undvika.

(10) sand core i dip, sprayfärg inte torr igen. Och sand core i sanden i våta tidvattnet som samma, beläggningen är inte lätt att dra av och lossnar.

(11) kärna låda är inte ren, gör core sanden bifogas rutan kärna, vilket resulterar i sand core ytjämnhet. Hög kvalitet sand core har ett tätt ytskikt, rutan kärna inte är ren och inte kan få ett tätt ytskikt av hög kvalitet sand core.

7, form

(1) Chung sand mjuk och kompakt graden av ojämn. I de flesta fall är det lika viktigt att ha uniform och kompakthet. Ibland är kompakt av sand dock mer enhetlig än övergripande mjukhet i sanden.

(2) sand reparation dåliga. Sand reparation ytan grov lös, kommer att orsaka mekaniska klibbiga sand; reparera över eller Reparationsdelar av vattnet är för hög, kommer att orsaka metall flytande kokande och orsaka mekaniska klibbiga sanden.

(3) Fyll de dåliga delarna av grov, lös, blir det mekaniska klibbiga sand.

(4) sand beläggning ojämn eller otillräcklig.

(5) torr-typ färg torr eller ojämn torkning.

(6) överdriven mängd mögel release vätska försvagar sand ytan styrkan, bidrog till den smält metall kokande och producera mekaniska Automobile gjutning sand.

(7) sand beläggning är för låg, beläggningen blir sand inandning, vilket resulterar i färg av, faller eller peeling som orsakas av mekaniska klibbiga sand.

(8) ytan av ytan täckt med otillräcklig mängd sand, som är en gemensam operativ vårdslöshet.

(9) varma och kalla material (sand core, sand, core, kallt järn, etc.) kommer tillsammans. Varma och kalla material möts, kommer att göra vattenkondensering. Fukt kan orsaka kokning-typ mekanisk klibbiga sand, medan en betydande ökning av produktionstakten av oxider, följt av metalloxid infiltration. Detta är den allmänna orsaken till mekaniska klibbiga sand, men också den främsta orsaken till högt tryck modellering av mekaniska klibbiga sand.

8, metall sammansättning

(1) lätt att bilda ett bra flöde av metalloxider, god rörlighet av metall än ytspänning eller tjockare metall är mer benägna att orsaka mekaniska klibbiga sand.

(2) legeringar med låg smältpunkt komponenter, till exempel bly brons i täten enkelt leda till mekaniska klibbiga sand. Eftersom bly är fortfarande i tillståndet flöde när temperaturen är mycket lägre än den överordnade metalliska temperaturen.

(3) behovet av hög temperatur Automobile Casting legering. Som legera är flödet bra, lätt att tillverka mekaniska klibbiga sand. Dessutom, eftersom hällande temperaturen är hög, graden av bildandet av oxider accelereras, och därför finns det en tendens att formuläret oxidativ mekaniska klibbiga sand.

9, hälla

(1) hälla temperatur är för hög, inte bara kommer att förbättra rörligheten på smält metall, men också snabb oxidation av metall vätska, således påskynda uppkomsten av oxidativ mekaniska klibbiga sand.

(2) Sleven är för hög och den övre rutan är för hög, kommer att utgöra för hög metall indenter, för att främja den metall eller oxiden i sand-typ porerna.