Diskussionen om kvalitetsinspektion av maskiner gjutgods

Diskussionen om kvalitetsinspektion av maskiner gjutgods

Mekaniska gjutning kvalitet, inklusive den inneboende kvaliteten av mekaniska casting, uppkomsten av kvalitet, användning av kvalitet. Dess särskilda krav, i allmänhet i delar och relaterade tekniska dokument definieras tydligt. För att säkerställa kvaliteten på mekaniska gjutning, gjutning alla aspekter av produktion, särskilt efter rengöring, har att utföra kvalitetskontroll. Något defekt mekaniska gjutning, efter reparation att uppfylla kraven, gör inte påverkar användaren bör lagas.

1, inspektion av gjutning defekter

(1) kontroll av utseende defekter vid inspektion med defekter såsom sprickor, ytan porer och krympning, klibbiga sand och andra defekter utsätts för uppkomsten av maskiner gjutgods med blotta ögat eller med hjälp av förstoringsglas och tip hammare, etc., användning av m easuring verktyg, formar och arbeta plattform, etc. för att kontrollera huruvida storleken på mekaniska gjutning ritningar uppfyller krav, med en mängd väger verktyg för att testa om vikten av mekaniska gjutning inom den tillåtna avvikelsen.

(2) surface defekt inspektion

① fluorescerande detektionsmetod: mekaniska gjutning nedsänkt i fluorescerande vätskan, på grund av kapillär fenomenet, fluorescerande vätskan tränger in i de mekaniska gjutning ytdefekter, och ta sedan bort den mekaniska gjutning och torka, placeras i ultraviolett (kvicksilver quartz lamp) bestrålning. Användning av fluorescerande vätska av ultraviolett ljus bestrålning princip kan bestämma ytan sprickor och andra defekter på webbplatsen.

② färg metod: användning av permeabiliteten i vätskan, ytan av beslagtagna mekaniska gjutning överdragen med ett skikt av bra permeabilitet av färg vätskan (t ex fotogen, aceton, färg och andra blandning), tills vätskan tränger in i ytan defekter, torka ytan av färg vätskan, besprutas med ett lager av zink vit och vit skärm pulver, då kvarstående brister i porerna i färgämne sögs till ytan att Visa pulvret upp, visar en defekt form.

(3) interna defekt inspektion

① ray inspektion: mekaniska fel kan hittas inuti gjutgods, såsom porer, krympning, sprickor, inneslutningar och så vidare. Figur 2-10 visar diagrammet radiografisk. För viktiga maskiner gjutgods, såsom försvarsindustrin med klass I maskiner gjutgods, har i allmänhet gå igenom 100% ray inspektion. Vanligen används strålar är: röntgen och g-strålar. Genomträngningen av den tidigare än den senare, men känsligheten är högre än de senare, dessa strålar kan tränga igenom metallen, så att filmen känsliga. När ray tränger objektet, det interagerar med atomer i objektet, och energin av ray kontinuerligt absorberas och spridda för att gradvis förfalla. Ju högre tätheten av objektet, desto snabbare energi förfalla, tätheten av hål och införanden i maskiner gjutgods är mycket lägre än tätheten av metallen. När strålarna och dessa brister agerar, dämpning är mindre och energin på filmen är större än som av defekt-kan visa formen av felet på filmen.

② Ultraljud inspektion: mekaniska gjutning kan också hittas inom defekterna, såsom sprickor, porer, inneslutningar, såsom lös. För stålgjutgods, använda denna metod för att upptäcka en maximal väggtjocklek (1000mm) på en metod. Ultraljud testning med denna frekvens ofta mer än 1 MHz. ultraljud vågor propagera från ett medium till ett annat på gränssnittet, särskilt när Ultraljudet överförs från metall till luften, nästan 99% av reflektion från gränssnittet tillbaka. Ultraljud testning är tillämpningen av den här funktionen att hitta de inre defekterna av mekaniska gjutning. När sonden går långsamt på den mekaniska gjutning, om det finns inga fel i mekaniska gjutning, endast T vågen reflekteras på sonden ytan och den B våg bildas på bottenyta reflekteras på skärmen oscilloskop. Om det finns defekter i delen av mekaniska gjutning finns också reflekteras en F-våg av defekt, desto större defekt, desto större höjden av F-wave, som kan avgöra platsen och svårighetsgraden av defekten i mekaniska gjutning.

③ tryckprov: de höga tryck, vakuum med maskiner gjutgods, såsom pumpar, ventiler, etc., behöver provtryckning att kontrollera om det finns hål i mekaniska gjutning fel. När testet kommer att ha ett visst tryck luft (eller vatten, olja, etc.) i förseglade mekaniska gjutning hålighet, såsom mekanisk gjutning genom sprickor, hål, etc., det blir läckage, och således defekt. Provningstrycket är vanligtvis mer än 30 till 50% av mekaniska gjutning arbetstrycket, som också är en mekanisk gjutning styrka bedömning. När mekaniska gjutning inte är lätt att bilda en sluten hålighet, som inte kan göras trycktest, kan metoden användas för att testa mekaniska genomträngningen av fotogen kompakt.