Faktorer som påverkar maskiner gjutgods kvalitet

Faktorer som påverkar maskiner gjutgods kvalitet

Machine tool slitage och dimensionsstabilitet, påverka direkt riktigheten i maskinen för att upprätthålla liv.

Det finns många faktorer som påverkar kvaliteten av maskiner gjutgods. Först är designprocessen av gjutning. Att bestämma gjutning geometri och storlek enligt arbetsvillkoren och det metall materialet egenskaper, är det nödvändigt att överväga rationalitet designen från synvinkel gjutning legering och gjutning process egenskaper, som är effekten uppenbart storlek och stelning och krympning, Stress och andra problem, för att undvika eller minska sammansättningen av koppar delar segregation, deformation, sprickor och andra defekter.

Andra måste ha en rimlig gjutprocessen. Enligt gjutning struktur, vikt och storlek, gjutning legering egenskaper och produktionsvillkor Välj maskiner gjutgods lämplig sub yta och form, core metod, rimlig uppsättning gjutning senor, kallt järn, riser och systemet för luftströmmarna. Att säkerställa tillgång till högkvalitativ gjutgods.

Tredje är kvaliteten på råvaror för gjutning. Metall inneslutningar, eldfasta material, bränslen, flussmedel, modifierare och gjuteri sand, sand bindemedel, färg och andra material, undermålig kvalitet, kommer att göra gjutgods producera porer, hål, slagg, klibbiga sand och andra defekter, som påverkar utseendet på gjutning kvalitet och den interna kvaliteten, allvarliga gjutgods kommer att skrotas.

Fjärde är åtgärden process, maskiner gjutgods till utveckla en rimlig process av drift förfaranden för att förbättra den tekniska nivån av arbetstagare, så att ett korrekt genomförande av reglerna.