Maskiner gjutgods ytan reparation metod för fel att dölja

Maskiner gjutgods ytan reparera metod för fel att dölja

Gjutjärn plattform, inspektion plattan, gjutjärn tallrik, maskin verktyg maskiner gjutgods i produktionsprocessen visas oundvikligen vissa små defekter. Buzhi Yu re-småmaskiner gjutgods, att det finns vissa små maskiner gjutgods defekter hur att lösa detta problem?

1. cast lim

Enkel, omfattande maskiner Castingss, allmän reparation kräver inte efterföljande bearbetning och inga speciella styrka hårdhetskrav. Mervärdet av sådana maskiner Castingss är relativt låg.

2. svetsning

Mer än 90% av de gjuteri tillverkarna har valt svetsning för att lösa produktionen stött i maskiner gjutgods fel. Svetsning reparation på grund av användningen av metall filler (förbrukningsvaror för svetsning allmänt matcha med maskiner gjutgods material), svetsprestanda kan i princip uppfylla de oädel metall standard och enkel operation, svetsning högeffektivt, många tillverkare erkänt och betrott. För närvarande på marknaden har fler typer av svetsmaskiner, används i fel reparation, i allmänhet följande:

Svetsmaskin: gjutjärn, gjutstål svetsning mer användning av det traditionella sättet.

Fördelar: reparera stora defekter, hög effektivitet.

Nackdelar: lödfogar på hårdheten är för hög, den inre stressen, benägna att sprickor, generellt behöver också värmebehandling uppfyller krav på behandling. Och på grund av svetsning villkor, den inre lätt att producera porer, slagg och andra sekundära defekter.

TIG-svetsning: precision maskiner Castingss (legerat stål, rostfritt stål precision maskiner gjutgods), aluminiumlegering die maskiner gjutgods använda av argon bågsvetsning svetsning maskin. Del av mögel tillverkning och reparation tillverkarna, men också användning av svetsning maskin reparation mögel defekterna.

(1) fördelar: hög svetsning effektivitet, precision högre än svetsmaskinen. Fler typer av svetsning tråd, rostfritt stål, aluminium legerade produkter på de mest använda kan användas för svetsning, styrka att undervisa högt.

(2) nackdelar: för defekt reparation, små defekter reparation (stomata, trakom), på grund av effekterna är för stor, det finns spår av pool kanten. Svetsning av stål har en hård fläck. På grund av värme effekter, svetsning av färgade maskiner Castingss eller tunna delar, lätt att producera värme distorsion. Operativa krav är högre.

3. kall svetsning maskin

Är i början av 2000-talet, födelsen av den nya tekniken för reparation, svetsning processen på grund av arbetsstycket värmen är mycket liten, var en kall svetsare. Efter flera års utveckling, svetsning maskin ansökan riktning och teknik har varit en stor utveckling, har varit på reparation marknaden upptar en stor andel. I enlighet med reparation produktkategorier är: placering maskin och EDM reparera svetsmaskin.

4. mounter

Användning av momentana högfrekventa ansvarsfrihet princip kommer klistra (0,05-0,20 mm) pasta till arbetsstyckets yta, den maximala tjockleken av varje pasta med tjockleken på samma svetsen, svetsning kvalitet beror på utsläpp är enhetliga. Lämplig för arbetsstycket slitage, bearbetning tolerans repair, mögel marknaden har en viss påverkan. Maskinen kan också vara svetsning pulver (eller bearbetning av avfall), fyllt i defekten (såsom trakom), efter ansvarsfrihet reparation. Efter reparation är arbetsstycket färgen små. Nackdelen är att hastigheten på reparation är långsammare.

Den gemensamma nackdelen med kall svetsning maskin och placering maskin är att svetsning effektivitet är inte lika hög som för svetsning maskin och argon arc svetsmaskin, men dess enastående fördelar gör människor föredrar kall svetsning vid reparation millimeter defekt och bearbeta ytan defekt.