Mekaniska gjutgods producera huvudorsaken till kalla Separation och hälla

Mekaniska gjutgods producera huvudorsaken till kalla separation och hälla

Det finns en ofullständig fusion lucka på den mekaniska gjuten och kanten av svetsen är slät. Denna klyfta kallas kallt. Mekaniska gjutgods är fyllda med lokala, mekaniska casting brist på kött, slutet av arc hälldes inte. Torr sand solid gjutning, särskilt inget undertryck gjutjärn legering är fallet, de mekaniska gjutgods är benägna att kalla separation och hällde mindre än defekter, vilket resulterar i mekaniska gjutning skrot.

Skum typ är uppvärmd, nedbrutet, och upplösningsprodukt värms till temperaturen av smält metall att absorbera värme, därmed kyla den smälta metallen. Dessutom ökar nedbrytning gas motståndet av flytande metall fyllningen. Dessa två orsakar en betydande minskning av rörligheten på metall vätskan, som är den främsta orsaken till kalla separation och hälla.

I dessutom hälla program, hälla systemstruktur och hälla drift för att producera kalla separation, hälla också har en viss påverkan.

Mekaniska gjutning att förhindra åtgärder: ① att förbättra temperaturen av smält metall hälla. Solid gjutning gjutning temperatur bör vara minst 30 ℃ högre än gjutning temperatur sand gjutning på samma villkor, och det är allmänt rekommenderas att öka temperaturen på 30 till 50 grader Celsius. ② kastade ett visst undertryck. Under negativa trycket av väggen kan minska den metall flytande fyllningen när gas motståndet, när skum typ av bra kvalitet, låg densitet och hög hållfasthet, mängden gas är små, gjuten aluminiumlegering gjutgods inte kan vara negativt tryck gjutning. När skum kvaliteten är dålig, kräver casting gjutgods undertryck. Hälla maskiner gjutgods är i allmänhet används undertryck gjutning. ③ välja en rimlig hälla program och hälla systemstruktur. Såsom användning av övre hälla hälla systemet, ihåliga glutenintolerans, att minimera den totala längden av gjutning systemet, så att metall vätskan bearbeta förkortas påfyllningen slät, för att förhindra att kylan och hällde mindre än defekter.