Orsaker och lösningar av Oxidation platsen i bil gjutgods

Orsaker och lösningar av Oxidation platsen i bil gjutgods

Automobile gjutgods och deras legeringar är mycket svårare att silver än koppar, processen är också mer komplex. Huvudskälet är att utförandet av gjutgods och deras legeringar är inte samma som andra metaller, aluminium är en metall som två-sex och syra och alkali är reaktionen, förbehandling något opassande, det kommer att orsaka ytan över korrosion. Ensemble och dess legeringar, vare sig i luften eller i lösningen är lätt att producera oxidfilm, detta lager av oxidfilm om inte tas bort, kommer att påverka vidhäftningen av beläggningen. Gjutning gemensamma defekter funktioner: Oxidation slagg distribueras mestadels på den övre ytan av gjutning, i hörnet av mögel är inte ventilerad. Fraktur mestadels grå eller gul, med röntgen eller i mekanisk bearbetning hittade, i alkalisk tvättning, betning eller anodisering finns också. Experimentella resultat visar att tillägg av lämpliga tillsatser i NaOH-lösning kan producera bra polerande effekt.

Den undersökande experimentet fann också att ytan reflexion av aluminium ytan kan nå 90% efter DC konstant tryck elektrolys med NaOH-lösning under vissa förutsättningar, men det finns fortfarande några instabila faktorer på grund av experimentet, som behöver studeras vidare. Möjligheten att använda DC pulsade elektrolytisk polering metod för att polera aluminium grundläggande villkor utforskas. Resultaten visar att puls elektrolys polering metod kan uppnå utjämning effekten av DC konstant spänning elektrolytisk polering, men dess utjämning hastighet är långsam.

Paketet casting del av lagrets aluminium var avskuren, den yttre förpackningen av aluminium är hög kvalitet aluminium, det inre skiktet av paketet är Diverse aluminium, två olika material, så oxidation av ”vitiligo” gillar ställen.

Lösning: Detta fenomen är ofta inte alltför mycket förståelse för kunder, tillverkare bör göra mer för att förklara arbetet, rensa hela historien, för att inte orsaka missförstånd. Däremot, aluminium industrin analys förutspår att användningen av Automobile gjutgods kommer att stiga med 50% i fem år, från 250 pounds / fordonet i 2000 till 380 / fordon av 2005. Ett stort antal produktion och bearbetning av gjutgods, behovet av polykristallin diamant (PCD) verktyg. Den främsta orsaken till chip PCD skada under bearbetning. För att hålla PCD verktyg skäreggen intakt, är det bäst att fördela skärande belastningen jämnt till varje fräs.

Automobile Casting glödgning: de aluminiumlegering gjutgods uppvärmd till en högre temperatur, generellt cirka 300 ℃ eller så, efter en viss tidsperiod, med ugnen kylning till rumstemperatur process som kallas glödgning. Under processen glödgning en solid lösning sönderdelas, och den andra fasen av partikeln aggregeras, som kan eliminera den inre stressen av rollbesättningen, stabilisera gjutning storlek, minska deformeringen och öka plasticitet i gjutning.