Egenskaperna hos ventilen gjutning Process

Egenskaperna hos ventilen gjutprocess

Ventil gjutning tillverkningsprocessen jämfört med andra grå järn gjutning process, och har följande egenskaper:

① ventil gjutning process och inspektion tillverkningsprocessen är mer komplex.

Ventil gjutning blank är en komplex struktur som kallas tunna skal bitar. Gjutgods kräver en slät yta, kastade ett ord som är tydlig, särskilt för att ha en tät defekt. För att uppfylla kraven ovan, gjutning bör ta en serie av tekniska åtgärder, såsom användning av hög refractibility modellering material och kontroll av sand vatten, modellering bör appliceras för att bekämpa för att säkerställa sand hårdhet, användning av rimlig cap syst EM och strikt kontroll hälla hastighet och temperatur. På grund av de höga tekniska kraven är gjutprocessen av ventilen rollbesättningen mycket mer komplicerat än allmänna gjutning.

Dessutom ventil gjutning förutom kontrollera storleken och platsangivelsens exakthet och utseende, och vissa har för mikrostrukturen, mekaniska egenskaper, korrosionsbeständighet och oförstörande provning och andra tester, så ventilen gjutning inspektionen processen är mer komplex.

② ventil gjutning på maskin att installera svårare

Ventil gjutning struktur, formen är mer komplex, vissa delar är tunna, smala bitar, dålig styvhet. Vid bearbetning på maskinen, positionering och fastspänning är svårare, så ofta kräver komplexa speciella armatur.

Vissa ventildelar, positionering bas ytan av lägre noggrannhet, hög ytjämnhet och ibland även användningen av icke-bearbeta ytan positionering. Och bearbetning av försegla ytan och andra delar av noggrannhet och ytjämnhet kraven är mycket höga, är det svårt att säkerställa kvaliteten på behandling. Därför, för att möta behoven i processen, har ofta att förbättra precisionen i den ytan och minska ytfinheten eller i icke-bearbeta ytan bearbetning av positionering ytan, vilket ökar komplexiteten i ventilen tillverkningsprocessen.

③ svårt att maskinbearbetning

På grund av det breda utbudet av ventilen material gjutgods, förutom en mängd gjutjärn, kolstål, de flesta av dess hög hållfasthet, korrosionsbeständighet och hög hårt material skära prestanda är dåliga, det är svårt att uppnå de nödvändiga delarna av den processin g noggrannhet och ytan ojämnheter i ventilen gjutning försegla ytan geometrisk form noggrannhet och ytan ojämnheter krav är höga, vilket ökar svårigheten att ventilen gjutning bearbetning. Samtidigt, ventilen gjutning material skäregenskaper är fattiga, men också till ventilen gjutning bearbetning metoder, verktygsmaterial, minska mängden teknik och utrustning, och så kom en massa nya problem.

Ventil gjutning manufacturing process egenskaper, ventil gjutning tillverkningsprocessen och inspektion process är mer komplex, ventilen gjutning på maskinen för att installera svårare, ventil gjutning bearbetning svårt.