Ventilgjutning bildar prestanda

Ventil gjutning formning prestanda: gjutning temperatur med 1540 ~ 1570 ℃, gjutning formning prestanda är bättre, gjutning krympning är i allmänhet 2% till 2,5% av väggtjockleken. Bör tänka på utformning av tryck, hällrör och val av modelleringsmaterial. När avstrykningsstorleksavvikelsen kan korrigeras efter värmebehandling efter korrigering av delar genom värmebehandlingskrav för ytterligare värmebehandling.

Jämfört med andra gråstålgjutningsprocesser har tillverkningsprocessen av ventilgjutning följande egenskaper:

① ventilgjutning tillverkningsprocessen och inspektionsprocessen är mer komplex.

Ventilgjutningsämne är en komplex struktur som kallas tunnväggiga skalbitar. Gjutningarna kräver en slät yta, kasta ett ord klart, speciellt för att ha en tät defekt. För att kunna uppfylla ovanstående krav bör gjutning ta en rad tekniska åtgärder, såsom användning av material med hög brytbarhetsmodell och kontroll av sandvatten. Modellering bör lagras för att säkerställa sandhårdhet, användning av rimligt locksystem och strikt kontroll Hastighet och temperatur. På grund av de höga tekniska kraven är gjutprocessen av ventilgjutningen mycket mer komplicerad än den allmänna gjutningen.

Dessutom är ventilgjutningen förutom att kontrollera storleken, platsnoggrannheten och utseendet, och vissa har för mikrostrukturen, mekaniska egenskaper, korrosionsbeständighet och icke-destruktiv testning och andra test, så att ventilgjutningsbesiktningsprocessen är mer komplex.

② ventilgjutning på maskinen för att installera svårare

Ventilgjutningsstruktur, formen är mer komplex, vissa delar är tunna, smala bitar, dålig styvhet. Vid bearbetning på maskinen är positionering och klämning svårare, så behöver ofta en komplex speciell armatur.

Vissa ventildelar, placeringen av grundytan av lägre precision, hög yta, och ibland till och med användningen av ytbehandling utan bearbetning. Och bearbetningen av tätningsytan och andra delar av noggrannheten och ythårdhetskraven är mycket hög, det är svårt att säkerställa kvaliteten på bearbetningen. För att kunna tillgodose behoven hos processen behöver man därför förbättra placeringsytans noggrannhet och minska ytjämnheten eller i ytbehandlingen av bearbetningen på positioneringsytan vilket ökar komplexiteten hos ventilframställningsprocessen .

③ svår att bearbeta bearbetning

På grund av det stora utbudet av gjutjärn av ventilmaterial, förutom en mängd gjutjärn, kolstål, det mesta av dess höghållfasta, korrosionsbeständighet och höga hårda materialskärningsegenskaper är dåliga, är det svårt att uppnå de erforderliga delarna av bearbetningen noggrannhet och ytjämnhet. Ventilens gjutning tätningsyta geometriska form noggrannhet och ytorhethet krav är höga, vilket ökar svårigheten av ventil gjutning bearbetning. Samtidigt är kastaegenskapen för avstrykning av ventilen dålig, men också för ventilgjutning av bearbetningsmetoder, verktygsmaterial, skärpa mängden teknik och utrustning, och så medförde många nya problem.