Vilka är principerna för gjutning Position maskiner gjutgods?

Vilka är principerna för gjutning position maskiner gjutgods?

Enligt teorin solidifiering av verktygsmaskin erfarenhet gjutning forskning och produktion, för att avgöra hälla ställning bör överväga principen.

1, en viktig del av verktygsmaskiner gjutning bör placeras i den nedre delen. Maskiner gjutgods lägre metall av verktyget maskin är stelnat under det statiska trycket av övre metall och är kontrakterade och kompakt.

2, viktigt bearbetning ytan bör vara nere eller stå upprätt. Erfarenheten visar att porer, icke-metalliska inneslutningar och andra defekter visas i uppåtgående ytan, och nedåtgående ytan eller sida fasaden är oftast relativt slät, möjligheten att defekter är små, enskilda bearbetning ytan måste vara uppåt, bör vara lämpliga att förstora bearbetning marginal för att säkerställa att efter bearbetning inte visas defekter. En mängd olika verktygsmaskiner säng yta är viktiga ytan, inte tillåtet att ha trakom, porer, maskiner gjutgods slagg hål, sprickor och krympning och andra defekter, och kräver organisationen tät och enhetlig, att säkerställa att värdet hårdhet inom den angivet intervall.

3, så att maskinen med stora planet ner eller lutande plan. För stora platta gjutgods, kan vippning användas för att öka på metallytan med stigande hastighet, maskiner gjutgods att förhindra sand ärr ärr defekter. Tilt hälla, enligt sand rutan storlek, H-värde kontrolleras generellt i 200 ~ 400 mm intervall.

4, bör säkerställa att gjutning kan fyllas. För gjutgods med tunna delar, bör de tunna delarna placeras i den nedre halvan eller placeras under hälla spåret att undvika defekter såsom hälla, kalla separation och så vidare.

5, bör vara fördelaktigt verktygsmaskin gjutning krympning. För krympning av legeringen eller tjockleken på gjutning strukturen är ojämn och benägna att krympning, bör maskiner gjutgods krympning gjutning prioritera villkor storleksordningen stelning, att underlätta placeringen av sättsteg och spela r OLE av riser.

6, för att undvika hängande sand, hängande sand eller fribärande sand core, lätt under core, box och test. Erfarenheten visar att hängande sand i rutan hälla lätt för att kollapsa. Maskiner gjutgods det är olämpligt att placera hängande kärnan på den övre halvan. Fribärande sand core är inte stabil, lätt att förvränga under inverkan av metall bärighet, det bör försöka undvika. Dessutom, att ta hand om kärnan, rutan, bekvämligheten av inspektion.

7, bör rutan placering, hälla position och verktygsmaskiner kylning position konsekvent. Flip mögel är inte bara stor mängd arbetskraft, men också lätt att orsaka sand core rörelse, maskiner gjutgods av sand, och även brand och andra defekter.