Vilka är de principer som bör följas för gjutning Position mekaniska gjutgods

Vilka är de principer som bör följas för gjutning position mekaniska gjutgods

Utifrån den forskning och produktion erfarenheten av solidificationen teorin av mekaniska gjutgods, bör principen beaktas vid fastställande av hälla ståndpunkt.

1, en viktig del av den mekaniska gjutningen bör placeras i den nedre delen. Lägre metall av mekaniska gjutning är stelnat under det statiska trycket av övre metall och är kontrakterade och kompakt.

2, viktigt bearbetning ytan ska vara nere eller upprätt tillstånd. Erfarenheten visar att porer, icke-metalliska inneslutningar och andra defekter visas i uppåtgående ytan, och nedåtgående ytan eller sida fasaden är oftast relativt slät, möjligheten att defekter är små, enskilda bearbetning ytan måste vara uppåt, bör vara lämpliga att förstora bearbetning marginal för att säkerställa att efter bearbetning inte visas defekter. En mängd olika verktygsmaskiner säng yta är viktiga ytan, inte tillåtet att ha trakom, porer, slagg hål, sprickor och krympning och andra defekter, och kräver organisationen tät och enhetlig, att säkerställa att värdet hårdhet inom det angivna intervallet.

3, så att mekanisk planet av stora planet ner eller lutande. För stora platta gjutgods, kan vippning användas för att öka på metallytan med stigande hastighet, att förhindra sand ärr ärr defekter. Tilt hälla, enligt sand rutan storlek, H-värde kontrolleras generellt i 200 ~ 400 mm intervall.

4, bör säkerställa att gjutning kan fyllas. För gjutgods med tunna delar, bör de tunna delarna placeras i den nedre halvan eller placeras under hälla spåret att undvika defekter såsom hälla eller coldting.

5, bör bidra till fyllning av mekaniska gjutning. För krympning av legeringen eller tjockleken på gjutning strukturen är ojämn och benägna att krympning, bör krympning gjutning prioritera villkor storleksordningen stelning, att underlätta placeringen av sättsteg och spela rollen av riser.

6, för att undvika hängande sand, hängande sand eller fribärande sand core, lätt under core, box och test. Erfarenheten visar att hängande sand i rutan hälla lätt för att kollapsa. Det är olämpligt att placera hängande kärnan på den övre halvan. Fribärande sand core är inte stabil, lätt att förvränga under inverkan av metall bärighet, det bör försöka undvika. Dessutom, att ta hand om kärnan, rutan, bekvämligheten av inspektion.

7, bör rutan placering, gjutning position och mekaniska gjutning kylande position konsekvent. Flip mögel är inte bara stor mängd arbete, men också lätt att orsaka sand core rörelse, av sand, och även brand och andra defekter.